Royal Cloth Boots (spell bug)

  • Royal Cloth Boots (spell bug)

    Whenever the following combination is used in order 1,2 with combination 1 and 2 the Defenceless Rush buff fanishes
    Circle of Inspiration cancels Defenceless Rush for some reason (other way around its oke)
    Magic Rune cancels Defenceless Rush (other way around its oke)

    Combo 1
    Hit 1. Circle of Inspiration (Druid Cowl)
    (immediately after - so no time internal)
    Hit 2. Defenceless Rush ( Royal Boots)
    Result = gone Defenceless rush buff

    Combo 2
    Hit 1. Magic Rune (Royal Robe)
    (immediately after - so no time internal)
    Hit 2. Defenceless Rush (Royal Boots)
    Result = gone Defenceless rush buff

    Please check and fix :thumbup:

    Jaxmin(Beta3) - Jamin(Beta1 & now)

    The post was edited 1 time, last by Jamin ().

  • I started noticing this during an expedition on my alt yesterday.
    Saw it vanish from my buffs topleft quite a few times, went to my island to test it there and same issue arose.
    Tried to reproduce it again after server reset today.
    First attempt it worked as intended and then two times the same issue got reproduced as per post 1 below:

    Combo 1

    Combo 2

    Ps. I also use quick-cast on button release.
    At a closer look with looping the video: What is looks like is that the spell is triggered but perhaps cancelled at the same moment of initiation.
    Could there be an issue with sensitivity related to this?

    Jaxmin(Beta3) - Jamin(Beta1 & now)

    The post was edited 3 times, last by Jamin ().

  • Yeah, that was what I thought as well. Since it says ability on cooldown.
    Perhaps its hardware related, if it cannot be reproduced by you, since I only press it once.
    Will test it with another keyboard tomorrow, if it persist I'll reply here.
    If not, then I suppose I have some hardware for the scrapyard :)

    Jaxmin(Beta3) - Jamin(Beta1 & now)
  • This might also just be the notorious "lag bug".

    You clicked the button when the ability was ready on your client. But due to lag, it wasn't ready on the server.

    Result: The server denies your request to activate the ability. But your client thinks it activated the ability.

    This is a common bug in mmorpgs from inexperienced developers.
    https://forum.albiononline.com/index.php/Thread/82954-Guide-What-order-to-level-items-in-to-get-the-most-specialization-for-your-time/
  • Stravanov wrote:

    This might also just be the notorious "lag bug".

    You clicked the button when the ability was ready on your client. But due to lag, it wasn't ready on the server.

    Result: The server denies your request to activate the ability. But your client thinks it activated the ability.

    This is a common bug in mmorpgs from inexperienced developers.
    That was fixed already in patch #9.
  • Dagother wrote:

    Stravanov wrote:

    This might also just be the notorious "lag bug".

    You clicked the button when the ability was ready on your client. But due to lag, it wasn't ready on the server.

    Result: The server denies your request to activate the ability. But your client thinks it activated the ability.

    This is a common bug in mmorpgs from inexperienced developers.
    That was fixed already in patch #9.
    Oh. If this is indeed the case, then its lovely! <3
    https://forum.albiononline.com/index.php/Thread/82954-Guide-What-order-to-level-items-in-to-get-the-most-specialization-for-your-time/